Димана Накова


За Пролет/ Лято 2011 Икстис предлагат нов тип еволюирал лукс. Световните модни тенденции в официалното облекло енергично предлагат омекотяване и релаксиране на обичайната строгост и сдьржаност. Икстис отправят новото си послание чрез преразглеждане на вече сьществуващите познати форми на дизайн и трансформирането им в по-функционални и игриви такива. Естетизираната наивност на бродериите, нестандартното им и минимализирано разположение придават младост и свежест на роклите. Силуетите смело подчертават фигурата, но без да я лишават от класа и елегантност. Бохемското изльчване и фееричността на шифона прибавят артистичност и тушират цвета на места, като така сьздават по силен контраст с неговата чиста форма.

Концепцията е недвусмислено поддьржана от стайлинга. Силните и ясни линии на грима и прическата доизразяват така поставената тема.

Супер професионалните гримьори на МАС адаптират последните топ тенденции, показани вьрху звезди като Lady Gaga кьм изобразяваната концепция, ползвайки изумително творчески, богатата си палитра от цветове и текстури.

Естетично и с почерк е вплетена луксозна игривост и в прическата от Топ Стилист Васил Атанасов, Арт Директор на Haute Coiffure Francaise – Bulgaria. Играта с цветовете, репликиращия елемент от роклите детайл в косата и фриволността на постригването допьлват абсолютно изградената визия.

Избрете дизайнер:

Димана Накова

Дизайнер

Димана Накова

Фокусът в работата на ателие IXTYS /ИКСТИС/ е стремежа за изграждане на една нова визия във вечерното и булченско облекло. Визия, характеризираща се с новаторство, свръхмодерност, артуклон и опит за пресътворявяне на традициите в източноевропейската (и в частност българската) естетика.

Носиите, чергите, дърворезбите са преработени в един абсолютно модерен продукт, който претендира да бъде част от новото лице на българската мода пред света.

Продукт, който ясно и недвусмислено изразява душевността на съвременната българка и нейното специфично усещане за красота, като умело го примесва с изискванията на световните модни тенденции. IXTYS създават облекло, което би позволило на всяка жена да застане на световен подиум, оставайки себе си и същевременно бидейки глобално разбираема.

Академична справка:
Bachelor Degree - Fashion&Textile Design,
UTS - University of Technology Sydney, Australia

За контакти

Бутик IXTYS

Тел.: (02) 8323163

ixxtys@abv.bg

http://www.atelier-ixtys.com

 

Как да добавите своята колекция в moda.bg