Безшевен клин

За любителите на фитнеса и спорта изобщо, клиновете са неразделна част от ежедневното облекло. Красотата е важна, както и комфортът, но дали всеки редовно трениращ се замисля как материята влияе на кожата и как се отразява на тонуса по време на тренировки?

Безшевен клин – за комфорт на мускулите и кожата

Безшевното спортно облекло има за цел да предпази от дискомфорт и да подобри общото благосъстояние на трениращия човек. За мнозина обаче все още не е съвсем известно какво точно означава «безшевен клин» и защо е за предпочитане пред останалите, направени с шевове.

С какво е по-различен безшевния клин?

Макар на пръв поглед двата вида да изглеждат еднакво, обикновените клинове се създават с помощта на напълно различен метод на шиене, наречен «кройка и шев». При него тъкани парчета плат се зашиват заедно на оверлог машина. За този метод могат да се използват всякакви тъкани, независимо дали става въпрос за компресирани, мрежести или разтегателни материи.

За разлика от тях, безшевните клинове за дами имат не само различен стил на производство, но и също така и собствена, уникална материя, която е плетена, а не тъкана. Безшевната тъкан се изплита на тръбна машина, с помощта на която само вътрешните шевове на крачолите се зашиват заедно. Тъй като безшевната тъкан представлява плетена материя, тя е много по-лека, с по-голяма степен на разтегливост и по-устойчиво запазване на формата в сравнение с обикновените клинове.

Поради липсата на каквито и да било шевове, безшевните клинове също са издръжливи, допускат и най-голямо разтягане, гъвкави са и предлагат максимална свобода на движение. Накратко – те са създадени за особено енергични тренировъчни сесии, при които тялото трябва да се огъва и да се движи без ограничения.

Безшевен клин
Photo source: Peach Pump

Разнообразие и при безшевни клинове

При безшевните клинове също се предлага разнообразие от модели. В много колекции на производители има и по-плътни, и по-леки клинове, в допълнение към богатство от цветови гами. При някои е предвидено по-плътно пристягане в определени места, без с това да се нарушава цялостния комфорт, осигурен от безшевния клин.

Безшевни клинове – за тренировка и елегантност

Специалистите по мода твърдят, че безшевните клинове идеално се съчетават и с други елементи на ежедневното облекло, носено извън тренировъчната зала. Това се дължи на красивата визия и комфорта, който създават. Откакто са се появили на бял свят, безшевните клинове са избор на много жени и тази тенденция продължава. Те могат да се комбинират с много дрехи: блузон, пуловер, дори кожено яке, спортна риза или спортно сако.