Long dress

Какви са съвременните тенденции в макси модата, що се отнася до летните рокли, може би ще се запитате. Да, настъпи лятото и с това идват и нови колекции, нови и разнообразни решения. Ако обикновено си купувате макси мода – летни рокли, то може би ще забележите, че тенденциите предпочитат и късите, и дългите модели.

Да, точно така, през настоящия сезон ще бъдат актуални и късите, и дългите рокли макси мода. Разбира се, що се отнася до късите, то това са и тези с дължина над средата на бедрото и тези малко над коляното. Обикновено при тях се акцентира или върху свободна кройка над корема или върху поставяне на коланче в тазовата област, за да се прикрият леките несъвършенства и да се акцентира върху плюсовете на формата на тялото. Ако говорим за дългите рокли, при тях предимно е предпочетена дължина до глезена. Някои модели са със слоесто спускане на роклята по дължината на тялото, което също има ефекта да прикрие коремчето и евентуални излишни мазнинки по бедрата.

Отново във връзка с функцията си като макси мода, този тип рокли идват с по-свободна кройка. Тоест, те се спускат по-нежно и ефирно по тялото, без да го ограничават и да карат допълнителните килограми да изпъкват. Съответно, ако искате да прикриете определена част от тялото си и да акцентирате върху цялостната му елегантност и върху модерния си стил, този тип рокли със свободни кройки и различна дължина могат да ви свършат страхотна работа.

Същевременно, силно популярни са роклите с разнообразни десени. Що се отнася до летни рокли, това са предимно абстрактни геометрични форми, които силно акцентират върху съвременността на модела, върху модерността на притежателката на роклята и върху елегантността, която геометричните форми загатват. Но в същото време не са пропуснати и традиционните флорални модели. Разбира се, какво по-актуално през лятото от светла рокля с флорален десен? Така че ще откриете най-вече тези два типа летни рокли макси мода за своята нова колекция.

Много популярни са и преливащите десени. Това са рокли с няколко цвята, чиито цветове нежно преливат един в друг, без да има рязко очертание между тях. Вместо това, границата е размита, получена сякаш при изливане на локва от цвета върху роклята, която после е оставена свободно да се разнесе, където си пожелае. Разбира се, не това е методът на изработка, но не можем да отречем, че е изключително ефикасен. Освен това, определено е една от най-актуалните тенденции през последните сезони, включително за лятото на 2023 година.